Over ons

PG_logo-beeldmerk

Strategisch merkadviesbureau voor merkpositionering & merkportfolio

Positioneringsgroep is een onafhankelijk adviesbureau dat inspireert, structureert en activeert. Onze kernactiviteit is het vinden van een relevante, onderscheidende maar bovenal geloofwaardige positie dat de groei van mens, organisatie en business resultaat ondersteunt. Oplossingen gebaseerd op gedegen onderzoek en die de basis vormen voor de doorvertaling naar de organisatie, de producten & diensten en de communicatie.

pijl-blauw Over ons

Pionier in positionering & portfolio sinds 1993

Positioneringsgroep, opgericht in 1993, was het eerste gespecialiseerde adviesbureau in Nederland op gebied van positioneren en portfolio. Omdat positionering en portfolio twee kanten van dezelfde medaille zijn in ons advies, gaan deze twee begrippen hand in hand. De vraag is hoe het portfolio (producten, diensten en communicatie) kan bijdragen aan het waarmaken van de positionering.
 Jarenlang bedienen wij gerespecteerde opdrachtgevers van klein tot groot, actief in uiteenlopende profit en non-profit markten. In binnen- en buitenland. Vandaag de dag vormen we een mix van creatieve en praktisch ingestelde en ervaren individuen met verschillende achtergronden en vaardigheden.

Onze aanpak: ordenend, verbindend en inspirerend

We bieden ondersteuning op merkvraagstukken door het brengen van inspiratie en het begeleiden van het keuzeproces. Binnen een veelheid aan informatie scheppen we orde; we halen de kern boven water. In nauwe samenwerking met
opdrachtgevers wordt op inspirerende wijze de identiteit in kaart gebracht en inzichten uit de markt verzameld. We beschikken over eigen, unieke tools die merkstrategische vraagstukken ordenen en toegankelijk maken.

Een positionering is het begin

Een prachtige strategie die vervolgens in een bureaula belandt, daar worden we niet gelukkig van. De postionering moet zowel intern als extern tot leven komen. Bij het bepalen van de positionering zorgen we voor draagvlak in de organisatie,
aangezien we een deel van de organisatie betrekken in het proces. Vervolgens werken we met gespecialiseerde partners uit ons netwerk samen om de merkstrategie te implementeren in de totale organisatie.
pijl-blauw Wie zijn wij

peter-kl

pijl-blauw Contact
We praten graag  verder om de merkpositie te bepalen en hoe deze positie kan worden bereikt. Kom bij ons langs of bel!

Peter van Steensel

Werkspoorkathedraal
Tractieweg 41 F
3534 AP Utrecht

Tel: +31 (0)6 502 858 79