PG_logo-beeldmerk

Inspiratie, nieuws & kennis die we graag delen

Samenwerking Synergie en Positioneringsgroep

In april hebben Synergie en Positioneringsgroep hun krachten gebundeld. Beide bureaus vonden elkaar in de focus op identiteit van organisaties. De samenwerking combineert de expertises van de bureaus.

Positioneringsgroep is sterk in positionering en portfoliomanagement, Synergie in organisatie activatie en verankering van merken.

Deze combinatie is nodig omdat steeds meer organisaties zoeken naar autonome groei…

Lees hier meer

UWV zet identiteitmonitor in voor Werk.nl

UWV zet identiteitmonitor in voor Werk.nl

Voor de visie ontwikkeling van haar e-dienstverleningsplatform Werk.nl worden eigen medewerkers betrokken door middel van een online identiteitmonitor.Medewerkers wordt de mogelijkheid geboden om zelf aan te geven hoe zij naar Werk.nl kijken en welke waarden zij met
het merk associëren. Een belangrijke bron voor het visie ontwikkelingstraject maar ook een relevant gereedschap om intern mensen actief te betrekken.

Lees hier meer

Mediamerk nummer 1

Mediamerk nummer 1

Voor onze opdrachtgever NOS goed nieuws. Het merk is al lang niet meer een televisie- of radiomerk alleen, maar veel meer een multimediaal platform. Iets dat door consumenten wordt erkend en gewaardeerd. Uit onderzoek van Interbrand onder een
representatieve steekproef van meer dan 1.000 respondenten blijkt dat NOS als merk een onderscheidende en relevante positie heeft verworven.

Lees hier meer

De noodzaak van tuinieren

De noodzaak van tuinieren

Onze aandacht werd getrokken door het Elsevier nummer van 18 januari 2014. Hierin staat een artikel over de ‘harde keuzes’ die Timo Hoogeboom (directeur van HAK) maakte om groei te kunnen realiseren voor het oer-Hollandse merk. Die harde keuzes hadden alles te maken met een halvering
van het aantal producten. Bij veel opdrachtgevers constateren wij een situatie waarin wildgroei is ontstaan in het product portfolio.En waarin wij worden gevraagd te ondersteunen in het ‘snoeiproces’.

Lees hier meer

Nederlander verkoopt ons land slecht

Nederlander verkoopt ons land slecht

Het merendeel van de Nederlanders voelt zich sterk verbonden met Nederland (69%). Tegelijkertijd zouden we vrienden en familie niet aanraden om hier te gaan wonen, werken en leven. Met een negatieve Net Promotor Score (NPS) van -14 verkopen we ons land slecht aan anderen. Dit blijkt uit recent onderzoek van
strategisch merkadviesbureau Positioneringsgroep in samenwerking met het marktonderzoeksbureau DirectResearch. Maar liefst dertig procent van de Nederlanders geeft ons land een aanbevelingscijfer van een 6 of lager.

Lees hier meer

Herkent mijn top200 de nieuwe strategie?

Herkent mijn top200 de nieuwe strategie?

Een nieuwe koers vraagt om ambassadeurs en engagement van eigen management. Hoe kun je dat wordlwide bij topmanagement toetsen? Aan de hand van de Positioneringswaarden is online vastgesteld wat de gap is tussen de huidige en gewenste identiteit.
Voor een van onze opdrachtgevers (internationale b2b dienstverlener) is de Insider, de identiteitmonitor, ingezet. Dit onderzoek stelt objectief huidige identiteit en ambities voor de toekomst vast.

Lees hier meer